Amerikai külügyminiszter: Túl korai lenne megjósolni az ukrán ellentámadás eredményét

2022. szeptember 13. – 07:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint az ukrán erők jelentős előrelépést értek el az elmúlt napokban, ugyanakkor még túl korai lenne megjósolni az ellentámadásuk eredményét. „Nyilvánvaló, hogy az ukránok jelentős előrelépést értek el, különösen északkeleten, és ez az általunk nyújtott támogatásnak is köszönhető, de mindenekelőtt az ukrán fegyveres erők és az ukrán nép rendkívüli bátorságának és ellenálló képességének az eredménye” – mondta mexikói útja során Blinken.

„Túl korai lenne megmondani, hogy pontosan hová vezet ez az egész. Az oroszok nagyon jelentős erőket tartanak fenn Ukrajnában, van felszerelésük, fegyverük és lőszerük is. Ezeket továbbra is válogatás nélkül használják, nemcsak az ukrán fegyveres erők, hanem a civilek és a polgári infrastruktúra ellen is, ahogy azt eddig is láttuk” – tette hozzá az amerikai külügyminiszter.

A Harkiv megye keleti részén indított ukrán ellentámadás felfedte az orosz erők rendszerszintű gyengeségeit, de az Ukrajna rendelkezésére álló nyugati technika fontossága is megmutatkozott. Az ellencsapás kiemelten fontos szakasza a harcoknak, még ha ettől nincs is belátható közelségben a háború vége.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!