Nem tudták bekeríteni Balakliját az ukránok az oroszok szerint

2022. szeptember 8. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukránok megpróbálták körülzárni Balakliját, de az orosz hadsereg visszaszorította őket – ezt közölte Vitalij Gancsev, Harkiv megye orosz részről kinevezett katonai-polgári közigazgatásának vezetője csütörtökön a Rosszija 24 hírtelevízióban az MTI szerint.

Gancsev a tévében azt is közölte, hogy Kupjanszkból és a Kupjanszki járásból evakuálják a nőket és a gyerekeket, mert a várost és környékét folyamatos ukrán rakétatámadások érik.

Napok óta érkeznek szórványos, nem megerősített információk arról, hogy a keleti fronton, Harkiv régióban áttörés jöhet, de ukrán tisztviselők nem nyilatkoztak a témában. Szerda délután már több beszámoló is arról szólt, hogy az ukrán erők Harkivtól délre ellentámadást indítottak Balaklija város közelében, az oroszbarát donyecki szakadárok egyik képviselője Telegramon közölte, hogy az ukrán erők komoly tüzérségi előkészítés után indították meg az offenzívát. Ha itt sikerülne előrenyomulnia az ukrán seregnek, akkor megnyílna az út Izjum felé.

Volodimir Zelenszkij „több város visszafoglalását” jelentette be szerda este, de nem árulta el, mely településekről van szó.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!