Harminckét ember meghalt egy vietnámi karaokebárban keletkezett tűzben

2022. szeptember 8. – 09:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harminckét ember meghalt és sokan megsérültek egy dél-vietnámi karaokebárban keletkezett tűzben kedd este, írja a BBC.

A tűzesetről szerdán adtunk hírt, akkor tizenkét halottról és negyven sebesültről lehetett tudni, az áldozatok száma azóta nőtt. A tűzvészben tizenhét férfi és tizenöt nő halt meg.

A tűzvész Binh Duong tartományban, Ho Si Minh-város közelében, egy ipartelepen található karaoke-bárkomplexumban történt.

A bárban hatvanan tartózkodtak, amikor a második emeleten tűz ütött ki. A lángok elpusztították a négyemeletes épület második és harmadik emeletét, a vendégek és a személyzet bent rekedt. A helyi hatóságok szerint az épület körülbelül egyharmada teljesen leégett.

A helyszínre érkező mentőcsapatok egy óra alatt eloltották a tüzet, az áldozatok keresését csütörtökön fejezték be. Az, hogy mi okozhatta a tüzet, egyelőre nem tudták megállapítani.

Egy szemtanú a VNExpress helyi hírportálnak azt mondta, hogy „sokan a főbejáraton keresztül menekültek ki, sokan mások leugrottak az emeletről, eltörve a lábukat és a kezüket”.

Fotó: STR / Vietnam News Agency / AFP
Fotó: STR / Vietnam News Agency / AFP

Ez a legtöbb halálos áldozattal járó tűzeset Vietnámban azóta, hogy 2018-ban Ho Si Minh-városban egy kigyulladt lakóházban tizenhárom ember halt meg.

Hasonló tragédia történt hat évvel ezelőtt, 2016-ban, amikor tizenhárman meghaltak a főváros, Hanoi egyik karaokebárjában. Ez a tragédia arra késztette a hatóságokat, hogy országszerte ellenőrizzék a szórakozóhelyeket, amelyek a gyanú szerint figyelmen kívül hagyták az alapvető biztonsági szabályokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!