Legalább 12-en meghaltak és 40-en megsérültek egy vietnámi karaokebárban keletkezett tűzben

2022. szeptember 7. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább tizenketten meghaltak, negyvenen megsérültek kedd este egy karaokebárban keletkezett tűzben a dél-vietnámi Ho Si Minh-város közelében. A sérültek közül tizenegy állapota súlyos – írja az MTI.

A tűzvész Binh Duong tartományban, Ho Si Minh-város közelében, egy ipartelepen történt. Egy helyi tisztviselő arról számolt be az AFP francia hírügynökségnek, hogy a helyszínre mentőcsapatok érkeztek, a romok között további áldozatokat keresnek. A tűz okát még nem állapították meg.

A lángok elpusztították a négyemeletes épület második és harmadik emeletét, a vendégek és a személyzet bent rekedt. Egy szemtanú a VNExpress helyi hírportálnak azt mondta, hogy „sokan a főbejáraton keresztül menekültek ki, sokan mások leugrottak az emeletről, eltörve a lábukat és a kezüket”.

A Reuters szerint az ország miniszterelnöke, Pham Minh Chinh utasítást adott ki a közbiztonsági minisztériumnak és a tartományi hatóságoknak, hogy vizsgálják ki a tűz okát. A miniszterelnök egyúttal arra szólította fel a délkelet-ázsiai ország városait és tartományait, hogy szigorítsák a biztonsági előírásokat az olyan létesítményekben, amelyek tűzveszélyesek. Köztük a karaokebárokban is.

Ez a legtöbb halálos áldozattal járó tűzeset Vietnámban azóta, hogy 2018-ban Ho Si Minh-városban egy kigyulladt lakóházban tizenhárom ember halt meg.

Hasonló tragédia történt hat évvel ezelőtt, 2016-ban, amikor tizenhárman meghaltak a főváros, Hanoi egyik karaokebárjában. Ez a tragédia arra késztette a hatóságokat, hogy országszerte ellenőrizzék a szórakozóhelyeket, amelyek a gyanú szerint figyelmen kívül hagyták az alapvető biztonsági szabályokat.

Augusztusban három tűzoltó halt meg Hanoiban, miközben egy karaokebárban kitört tüzet próbáltak eloltani.Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!