A brit kormány két évre befagyasztja a lakossági energiaárakat

2022. szeptember 8. – 14:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban tervezettnél több mint ezer fonttal alacsonyabb szinten befagyasztja a háztartási energiaárakat a brit kormány – jelentette be csütörtökön Liz Truss brit miniszterelnök. Az intézkedés két évre szól – írja az MTI.

A brit országos energiafelügyeleti hatóság (Ofgem) az eredeti tervek alapján októbertől a jelenlegi 1971 fontról 3549 fontra (1,6 millió forintra) emelte volna azt az összeget, amelyet a szolgáltatók egy-egy brit háztartásnak évente számlázhatnak az energiaszolgáltatásért.

Liz Truss azonban, aki az alsóházban ismertette a kormány által a megélhetési költségek emelkedésének megfékezésére kidolgozott cselekvési programot, bejelentette:

októbertől a következő két évre 2500 font (1,15 millió forint) lesz a háztartásoknak évente számlázható átlagos energiaellátási díj felső határa.

A brit alsóházban jelenleg is folyik a vita az energiafelhasználás szabályozásáról, amit azonban megszakítottak a királynő egészségi állapotáról szóló hírek, majd a házelnök meg is állította a vitát, hogy tájékoztassa a képviselőket az uralkodó állapotáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!