Legalább 15 nő állítja, hogy zaklatták őket a hétvégi Holland Nagydíjon F1-szurkolók

2022. szeptember 6. – 18:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Formula–1 Women motorsport rajongói klub legalább 15 bejelentést kapott a hétvégi Holland Nagydíjon történt zaklatásokról – írja a Jalopnik a holland NU.nl cikke alapján. A klub alapítója, Svenja Tillemans most a verseny szervezőivel akar beszélni arról, hogyan lehetne megfékezni a nők zaklatását az F1 futamokon.

Az alapító szerint több nő is arról számolt be, hogy a zandvoorti Holland Nagydíjon szóban zaklatták őket, voltak olyanok is, akiket kéretlenül fogdostak, a fenekükbe csíptek, másokat sörrel borítottak le. Tillemans azt is elmondta, hogy többen fordultak segítségért a biztonsági szolgálat embereihez, akik azonban a rendőrökhöz irányították őket, akik a verseny helyszínén kívül tartózkodtak. A helyi rendőrség azt állítja, hogy hozzájuk nem érkezett hivatalos panasz zaklatásról.

A Jalopnik cikke arról is ír, hogy a hétvégi futam szervezőit nem érte meglepetésként, hogy a versenyen nőket zaklattak, mivel a júliusban megrendezett Osztrák Nagydíjon is előfordult hasonló. A Holland Nagydíj szervezői ezért létrehoztak egy külön telefonszámot, ahol a futam látogatói bejelenthették, ha a versenyen bárki zaklatja őket.

Egy másik holland oldal, a NOS.nl azt írja, hogy a Formula–1 Women alapítójához 25 nőtől érkezett eddig panasz a hétvégi futam után. Egyikük, a 21 éves Naomi azt mondta, a jövőben nem tervez személyesen részt venni F1-futamon, annyi bántó és megalázó megjegyzést kapott a szurkolóktól a hétvégi versenyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!