Oroszországi rabbik a harcok és a vérontás beszüntetésére szólítottak fel

2022. szeptember 06. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Számos orosz rabbi az ukrajnai harcok befejezésére szólított fel egy hétfői konferencián, ahol aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a konfliktus feszültséget kelt az oroszországi zsidók körében.

A rabbik összejövetelét az Oroszországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az ország két legnagyobb zsidó szervezetének egyike szervezte. A konferencia állásfoglalást adott ki, amelyben „a békére és a vérontás beszüntetésére szólítottak fel”. Közleményükben azt írták, hogy az Oroszország és a világ többi része közötti kapcsolatok rohamosan romlottak az invázió februári kezdete óta, ami gazdasági bizonytalanságot eredményezett. Mint írják: „Ez a félelem és az elszigeteltség évtizedek óta nem tapasztalt érzését kelti a zsidó közösségben. Az oroszországi rabbik azon dolgoztak, hogy átvezessék közösségeiket ezen a példátlan válságon.”

A konferencián felszólalt Berel Lazar rabbi, Oroszország főrabbija, Alekszandr Boroda rabbi, az Oroszországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke és Alekszandr Ben Zvi, Izrael oroszországi nagykövete is.

(AP)

Kövess minket Facebookon is!