Egy német vállalkozó vezette a furcsa körülmények között a Balti-tengerbe zuhant repülőt

2022. szeptember 5. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 72 éves Peter Griesemann német vállalkozó vezette azt a magánrepülőgépet, ami furcsa körülmények között zuhant a Balti-tengerbe, Lettország előtt vasárnap. A család barátai az Express című német lapnak megerősítették, hogy a gépen utazott Griesemann 68 éves felesége, Juliane, lányuk, Lisa (26) és az ő 27 éves barátja is.

Peter Griesemannt „szenvedélyes pilótának” tartották, ő volt a kis magánjáratokra specializálódott Quick Air légitársaság tulajdonosa, egy nonprofit építési vállalkozás vezetője, valamint a kölni karnevál tiszteletbeli elnöke is.

Az eddigi információk szerint nem sokkal felszállás után nyomásproblémák léptek fel a gép utasterében, majd Lengyelország partjainál megszakadt a kapcsolat az irányítótoronnyal. A Cessnát előbb a spanyol, majd a francia légierő kísérte, és a német légierő vadászgépei is befogták, de nem láttak senkit a pilótafülkében. Később a dán légierő is közölte, hogy a gép elfogása után ők sem tudtak azonosítani senkit a gépen.

Németország után a szellemgép észak felé vette az irányt, a Balti-tenger felett, nem messze Lettország partjaitól csökkenni kezdett a magassága, majd eltűnt a radarról. A gép Lettország előtt zuhant a tengerbe, a családtagokat még nem találták meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!