Kitiltották Sean Pennt és Ben Stillert Oroszországból

2022. szeptember 5. – 16:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország tiltólistára helyezte Sean Penn, kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt és Ben Stiller amerikai filmszínészt, mert korábban nyilvánosan bírálták Moszkva Ukrajna ellen folytatott háborúját – írja a Sky News.

A két színészt az orosz külügyminisztérium egy olyan, 25 amerikai állampolgárt tartalmazó listára írta fel, amin főként politikusok, kereskedelmi szereplők és ipari vezetők szerepelnek. Amennyiben a listán szereplők, a jövőben Oroszország területére lépnének az súlyos szankciókat vonna maga után – figyelmeztet a minisztérium.

Volodimir Zelenszkij és Sean Penn megbeszélést folytat Kijevben, 2022. június 28-án – Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Volodimir Zelenszkij és Sean Penn megbeszélést folytat Kijevben, 2022. június 28-án – Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Penn és Stiller is Ukrajna elkötelezett támogatói közé tartoznak. Ben Stiller „hősének” is nevezete az ukrán elnököt, de júniusban UNESCO-nagykövetként bejárt több háborús területet is. Sean Penn még a harcok kitörése előtt kezdett dokumentumfilm forgatásába az ukrajnai helyzetről, ahonnan az időközben kirobbant háború miatt gyalog kellett elmenekülnie, júniusban azonban visszatért, és ő is találkozott Volodimir Zelenszkijjel.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!