Sean Penn dokumentumfilmet forgat Ukrajnáról, már a háború kezdete előtt megérkezett az országba

2022. február 25. – 08:01

frissítve

Sean Penn dokumentumfilmet forgat Ukrajnáról, már a háború kezdete előtt megérkezett az országba
Fotó: Ukrainian Presidential Press Service / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Hónapokkal ezelőtt kezdett bele az Ukrajnáról szóló dokumentumfilmjébe az Oscar-díjas Sean Penn azért, hogy bemutassa az ország helyzetét. A forgatásokkal pedig most sem áll le: még azelőtt Ukrajnába utazott az amerikai színész-rendező, hogy Vlagyimir Putyin az orosz csapatok elindításáról döntött volna csütörtökön hajnalban – írja a Daily Mail.

A készülő dokumentumfilm tényét a Vice Studios meg is erősítette a Varietynek. Az újságok erre azután kérdeztek rá, hogy észrevették Pennt az egyik csütörtöki sajtótájékoztatón az újságírók között. Penn legutóbb novemberben járt Ukrajnában, akkor a hadsereget látogatta meg, amiről fotókat is közölt akkor az ukrán haderő.

„A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy az aktuálisan zajló eseményeket rögzítse, és így a világ megismerhesse az igazságot az orosz invázióról. Sean Penn is egy azok közül, akik ma támogatják Ukrajnát. Az országunk hálás neki azért a bátorságért és becsületességért, amit tanúsít” – áll az ukrán miniszterelnökség által kiadott közleményben, amiben azt is megemlítették, hogy a színész bátrabb, mint néhány nyugati politikus. „Minél több ilyen ember van, akik Ukrajna igaz barátai, akik támogatják és küzdenek a szabadságért, annál hamarabb megállíthatjuk az orosz inváziót.”

A színész-rendező több humanitárius és háborúellenes akcióban is részt vett az elmúlt években. A Variety kereste Penn szóvivőjét további tájékoztatásért, de még nem kaptak választ a kérdésekre.

Folyamatosan percről percre frissülő közvetítésünket itt követheti, az orosz–ukrán válságról írt összes cikkünket pedig itt találja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!