Az ukrán kormányfő fegyvereket kért Berlintől, Medvegyev szerint Németország Oroszország ellensége

2022. szeptember 4. – 19:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb nehézfegyvereket kért Németországtól a Berlinben tárgyaló ukrán kormányfő. Denisz Smihal a Frank-Walter Steinmeier német elnökkel folytatott tárgyalásán azt mondta: országa számára fontos a fegyverszállítások növelése. Ukrajna reméli, hogy Németország „vezető szerepet” vállal ebben, különösen a légvédelemben. A Németország által szállított PzH 2000-es típusú önjáró lövegek és Mars II rakétavetők már bizonyítottak a harctéren – mondta Smihal.

Fotó: Bernd Von Jutrczenka
Fotó: Bernd Von Jutrczenka


Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács jelenlegi elnökhelyettese a Telegramon „hibrid hadviseléssel” vádolta meg Németországot, írja a Tagesschau. Medvegyev az orosz gázszállítások befagyasztását Berlin barátságtalan magatartásával indokolta az ukrajnai konfliktusban, miközben Olaf Scholz (SPD) német kancellár azzal vádolta Oroszországot, hogy többé nem megbízható energiaszállító. Medvegyev szerint valójában Németország volt az a „barátságtalan ország”, amely szankciókat vezetett be az egész orosz gazdaság ellen, és halálos fegyvereket szállított Ukrajnának.

„Más szóval Németország hibrid háborút hirdetett Oroszország ellen. Németország úgy viselkedik, mint Oroszország ellensége.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!