TikTok-csatornát indított a 85 éves Silvio Berlusconi

2022. szeptember 2. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva

A 85 éves Silvio Berlusconi elindította saját TikTok-csatornáját. Első videójában a fiatal választókat próbálta megszólítani. Azóta már öt videót töltött fel, a követői száma 385 ezer fölött van.

Az első videóban a Forza Italia vezetője az íróasztala mögött ülve azt üzente a fiataloknak: „Ti ötmillióan vagytok ezen a platformon, és ebből 60 százalék 30 évesnél fiatalabb, ezt persze egy kicsit irigylem tőletek.”

Majd hozzátette: azért regisztrált a TikTokon, hogy elmondhassa az embereknek, hogyan tudná pártjával „úgy átalakítani Olaszországot, hogy új esély nyíljon az álmaik valóra váltásához”.

A második videójában már nem íróasztal mögött, hanem egy karosszékben ül, keresztbe vetett lábakkal, kezében mobiltelefonnal, és egy viccet mesélt Vlagyimir Putyinról, Joe Bidenről és a pápáról.

A korábbi háromszoros miniszterelnök azóta dolgozik a politikai életbe való visszatérésén, mióta a Draghi-kormány júliusi lemondását követően szeptember 25-ére kiírták a választásokat. A közvélemény-kutatások szerint pártja, a Forza Italia, valamint a Matteo Salvini irányította Liga és a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérekből álló jobboldali pártszövetség számít a választás esélyesének.

Mivel Olaszországban 25-ről 18 éves korra csökkentették a szenátusi választásokon való részvétel alsó korhatárát – így négymillió új szavazó lesz –, Berlusconi megjelenése a kínai tulajdonban álló TikTokon stratégiai jelentőségű lehet.

Nem Berlusconi az egyetlen olasz politikus, aki kedvet kapott a tiktokozáshoz: csütörtökön Matteo Renzi, a liberális Italia Viva párt vezetője is közzétette első videóját a platformon. Ő a „világ legszebb városa, Firenze volt polgármestereként és korábbi miniszterelnökként” mutatkozott be – írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!