A Siemens szerint kamu, amivel a Gazprom az Északi Áramlat leállítását indokolja

2022. szeptember 2. – 22:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A motorolaj szivárgása nem ok az Északi Áramlat turbinájának leállítására, a Portovaja kompresszorállomáson egyébként is elegendő mennyiségű más turbina áll rendelkezésre az Északi Áramlat 1 üzemeltetéséhez

– így reagált a Reuters beszámolója szerint a gázvezeték egyik karbantartója, a német Siemens Energy arra, hogy a Gazprom műszaki problémákra hivatkozva szerdán leállította a gázszállítást, majd pénteken azt közölte, hogy azt határozatlan ideig nem is indítják újra. Az orosz cég olajszivárgásra hivatkozott, amit állítólag a Szentpétervár melletti Portovaja kompresszorállomáson észleltek.

A Siemens szerint az ilyen szivárgások általában nem befolyásolják a turbina működését, és a helyszínen lezárhatók. Ez a karbantartási munkák keretében rutineljárás – fogalmazott a német cég. „A múltban is előfordult, hogy az ilyen típusú szivárgás előfordulása nem vezetett a működés leállításához. A Siemens Energy jelenleg nem szerződött karbantartási munkálatok elvégzésére, de készenlétben áll” – olvasható a közleményükben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!