A Nokia és a Logitech is kivonul Oroszországból

2022. augusztus 30. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A távközlési berendezéseket gyártó finn Nokia is bejelenttette hétfőn, hogy bezárja legtöbb oroszországi vállalkozását. A cég úgy tervezi, hogy 2022 végére az oroszországi alkalmazottak túlnyomó többsége elhagyja a Nokiát, és minden ottani irodájukat kiürítik. Ugyanakkor azt is közölték, hogy amíg le nem zárulnak a kivonulással kapcsolatos jogi ügyek, addig maradni fog képviselete a Nokiának Oroszországban.

Ezzel párhuzamosan a Logitech is megkezdte oroszországi tevékenységének a teljes felszámolását. A svájci cég azt már idén április elején hogy felfüggeszti berendezéseinek az Oroszországba történő szállítását, de azóta is folyamatosan mérlegelték a helyzetet, végül arra jutottak, hogy a körülmények nem teszik lehetővé azt, hogy a korábbiaknak megfelelően üzleteljenek. „Az Oroszországi munkatársainkat mindvégig támogattuk, azonban a bizonytalan helyzet miatt megkezdtük a fennmaradt oroszországi jelenlétünk felszámolását” – áll a cég közleményében.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, számos más cég után hétfőn az Ericsson is bejelentette, hogy végleg felhagy oroszországi üzleti tevékenységével a következő hónapokban. A vállalat ideiglenesen már áprilisiban leállította oroszországi működését, a végleges kivonulásról azonban csak most döntöttek.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!