12 éves fiú lőtte meg az osztálytársát egy kaliforniai iskolában

2022. augusztus 30. – 18:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy 12 éves fiút, miután meglőtte 13 éves osztálytársát a kaliforniai Oakland egyik iskolájában – írja a Guardian.

A lövöldözés helyi idő szerint hétfőn délután történt a Madison Park Academy nevű iskolában. A rendőrség azt közölte, hogy az eset után gyorsan őrizetbe vették a lövöldözőt. Az áldozatot kórházba szállították, jelenleg stabilnak mondható az állapota.

A város polgármestere, Libby Schaaf megkönnyebbülését fejezte ki, hogy az áldozat túlélte a lövést, de megdöbbenését fejezte ki a várost és az Egyesült Államokat sújtó folyamatos fegyveres erőszak miatt. „Az iskolának kellene a legbiztonságosabb helynek lennie a gyerekeink számára. A fegyveres erőszak megnövekedett szintje szívszorító és elfogadhatatlan” – írta a Twitteren. Oaklandben az elmúlt napokban hat lövöldözéses haláleset történt.

A hatóságok nem közölték, hogy a fegyver véletlenül sült-e el, vagy pedig szándékos lövöldözés történt. Akárhogy is, ez az eset is rávilágít arra, hogy az Egyesült Államokban a lőfegyver által okozott halálozás a vezető halálozási ok a gyerekek és tizenévesek körében. Évente több mint 3500 19 évesnél fiatalabb amerikai gyerek halálát okozza lőfegyver, ez naponta átlagosan 51 halálos áldozatot jelent. Becslések szerint az USA-ban évente mintegy hárommillió gyerek lehet szemtanúja lövöldözésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!