Felfüggesztettek két pilótát, mert felszállás után összeverekedtek egy Air France-gépen

2022. augusztus 29. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az Air France két pilótáját felfüggesztették, miután júniusban egy Genf–Párizs-járaton összeverekedtek a pilótafülkében – írja a CBS az Air France tájékoztatása nyomán. A légitársaság hozzátette: a járat továbbrepült, majd biztonságosan leszállt.

A pilóta és a másodpilóta nem sokkal a felszállás után veszett össze, majd gallérjuknál fogva megragadták egymást, miután az egyik megütötte a másikat. A verekedés azért nem fajult el, mert a gép személyzete közbelépett, egyikük azután is a pilótafülkében maradt, hogy szétválasztották a pilótákat.

A balhé híre azt követően került napvilágra, hogy a francia légi közlekedési vizsgálatokat végző ügynökség, a BEA szerdán jelentést tett közzé, amely szerint az Air France egyes pilótái nem tartják be szigorúan a biztonsági protokollokat.

A jelentés középpontjában az Air France 2020 decemberében a kongói köztársaságbeli Brazzaville-ből Párizsba tartó járatán történt üzemanyag-szivárgás állt, amikor a pilóták továbbvitték a gépet, és nem szálltak le a lehető leghamarabb, ahogyan azt a szivárgási eljárás előírja. A jelentés három hasonló esetet említett 2017 és 2022 között, mondván: egyes pilóták a biztonsági protokollok helyett saját helyzetelemzésük alapján cselekedtek.

Az Air France közölte, hogy válaszul biztonsági ellenőrzést végez. Megjegyezte, hogy naponta több ezer járata repül, és a jelentés csak négy ilyen biztonsági incidenst említett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!