Kölykökért mászhatott be az oroszlánok kifutójára, a gondozók találták meg a holttestét

2022. augusztus 29. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két fehér oroszlánkölyköt akarhatott elrabolni az a ghánai férfi, akit vasárnap marcangolt halálra az accrai állatkert egyik oroszlánja. A középkorú férfi két védőkerítésen is átmászott, hogy megkaparintsa a ghánai főváros állatkertjének sztárjai közé tartozó kölyköket, azonban a szülők nem vették jó néven a közeledést.

A férfi holttestét egy rutinellenőrzés alkalmával vették észre, a négytagú oroszláncsalád átmeneti kiköltöztetését követően kiemelték, majd a további vizsgálatok céljából boncolásra szállították. Az állatkertet a nyomozás idejére lezárták.

A hatóságok megnyugtatták a lakosságot, hogy az incidens során egyetlen oroszlán sem szabadult ki a főváros Achimota Forest nevű elővárosában lévő állatkertből, melyet az 1960-as években Ghána első elnöke, Kwame Nkrumah eredetileg saját kedvtelésére építtetett, és csak 1996-os bukása után vált mindenki által látogatható köz-állatkertté.

Ghánában egyébként már csak az állatkertben lehet oroszlánokat látni, bár talán az ország északi részén található Mole Nemzeti Parkban akad még egy-két példány. A pigmentáció genetikailag kódolt hiányának köszönhetően fehér szőrrel születő oroszlánok pedig globális szinten is ritkának számítanak, alig tucatnyi példány élhet belőlük a világon – épp ezért is számított óriási zoológiai szenzációnak, amikor az accrai állatkertben tavaly novemberben két fehér oroszlánkölyök is született. A hatóságok emiatt feltételezik, hogy a behatoló nem csak a kölykök dédelgetésére mászott át két védőkerítésen az oroszlánkifutóra.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!