Bezárta oroszországi irodáit a Dell

2022. augusztus 28. – 08:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Dell Technologies szombaton közölte, hogy augusztus közepén bezárta oroszországi irodáit és megszüntette minden tevékenységét az országban, csatlakozva azokhoz a nyugati cégekhez, amelyek kivonulnak Oroszországból, írta a Reuters.

Az amerikai számítástechnikai cég főleg szerverekkel látta el Oroszországot. A dell a háború kitörése után, még februárban felfüggesztette az ukrajnai és oroszországi értékesítéseit és szerviztevékenységét. Akkor azt közölték, hogy a helyzetet figyelemmel kísérve döntenek majd a következő lépéseikről.

„Augusztus közepén bezártuk irodáinkat és beszüntettünk minden oroszországi tevékenységet” – mondta Mike Siemienas, a Dell szóvivője a Reutersnek, hozzátéve, hogy még februárban hozták meg a döntést, hogy a már embargóval sújtott Krím mellett Oroszországban, Fehéroroszországban és Ukrajna donyecki és luhanszki régióiban sem értékesítenek, szervizelnek vagy támogatnak termékeket.

Az orosz ipari minisztérium pénteken közölte, hogy a Dell oroszországi kutatói és mérnökei közül sokaknak már új állást ajánlottak, miután médiajelentések szerint a vállalat teljes kivonulást tervez. „Figyeljük a helyzet alakulását” – idézte a TASZSZ hírügynökség Vaszilij Scspak ipari és kereskedelmi miniszterhelyettest pénteken, aki azt állította, hogy a Dell szentpétervári és moszkvai K+F központjának szakembereinek és mérnökeinek túlnyomó többsége már versenyképes fizetésű állásajánlatot kapott más orosz gyártóktól.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!