Gyilkossági kísérlettel vádolják a brüsszeli étterem teraszába hajtó furgon sofőrjét

2022. augusztus 27. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Gyilkossági kísérlettel vádolják annak a furgonnak a sofőrjét, amely péntek délután belehajtott egy Brüsszel központjában található kávézó teraszába – írja az MTI a La Libre belga napilap szombati cikke nyomán.

A jármű péntek délután hajtott bele teljes sebességgel egy brüsszeli étterem teraszába, az incidensben három ember szenvedett könnyebb sérülést, de a sérüléseiket a helyszínen ellátták, így kórházba végül senkit nem kellett szállítani. Szemtanúk szerint a sofőr korábban megfordult az utcában, ezután adott gázt és vette célba az asztalokat. A férfi ezt követően elmenekült a tett helyszínéről, de nem sokkal később a rendőrség Antwerpenben letartóztatta. A furgon vezetője sajtóinformációk szerint testi sértés miatt már ismert volt a rendőrség előtt, de terrorcselekményekkel sosem hozták összefüggésbe.

A La Libre forrásai szerint a gyanúsított, Muhamad G. 1994-ben született Antwerpenben, sajtóinformációkra hivatkozva pedig azt is hozzátették, hogy török származású, a DPD csomagküldő szolgálat alkalmazottja, a furgon pedig nem az övé, azt az éppen nyaraló tulajdonos testvérétől kaphatta kölcsön. A férfi állítólag az incidenst megelőzően is egy csomagot kézbesíthetett. A Het Laatste Nieuws napilapnak nyilatkozó források azt állítják, hogy

„a gyanúsított eszét vesztette az augusztus közepén életbe lépett új forgalomirányítási rend miatt, ezért hajtott bele teljes sebességgel a kávézó teraszába”.

A rendőrség egyelőre nem közölt túl sok információt az incidens kapcsán, egy péntek esti sajtótájékoztatón annyit közöltek, hogy egy gyanúsítottat letartóztattak, de az indítékról akkor nem mondtak semmit. Az incidens tisztázatlan háttere miatt Brüsszel néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették. A La Libre aztán szombaton azt írta, hogy a férfit gyilkossági kísérlettel vádolják, így több mint valószínű, hogy a kihallgatás során egyértelműen kiderült, hogy szándékos támadásról volt szó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!