Agyoncsapta a villám egy ismert olasz süteménygyártó cég vezérigazgatóját

2022. augusztus 27. – 10:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután villám csapott a Balocco nevű olasz süteménygyártó cég 56 éves vezérigazgatójába, Alberto Baloccóba, aki a helyszínén életét vesztette. Balocco és egy barátja elektromos biciklikkel tekertek kora délután a torinói hegyekben, amikor a baleset történt, a mentők kiérkezésekor pedig lényegében már csak a halálukat lehetett megállapítani – írja a La Repubblica.

A lap beszámolója szerint az incidens délután egy körül történhetett Pragelato közelében, a mentőket pedig egy órával később értesítették a földön élettelenül fekvő testekről. A rossz időjárási viszonyok ellenére egy helikopteres mentőegységnek sikerült leszállnia a helyszínen, a mentők pedig meg is kezdték az újraélesztést, de rövid idő után halottnak nyilvánították a két férfit.

Piemont régió kormányzója, Alberto Cirio azt nyilatkozta, hogy megdöbbentette őket a tragédia, melyben egy barátot, egy üzletembert és egy helyi ikont vesztettek el, aki világszerte elvitte Piemontot az emberek otthonába. A Balocco főhadiszállásának otthont adó Fossano polgármestere, Dario Tallone is hasonlóan fogalmazott, mint mondta, óriási veszteség érte a város közösségét. A két férfi halálával kapcsolatban vizsgálat indult.

A süteményeiről és egyéb édességeiről ismert Balocco nálunk annyira talán nem ismert – bár kifejezetten olasz termékekre specializálódott boltokban azért lehet találkozni a kekszeikkel és a süteményeikkel is –, pedig egy csaknem százéves múltra visszatekintő, globálisan is ismert cég, amely több tucat országba exportálja a termékeit. Nem mellesleg egyébként 2010 óta hivatalos partnere a Juventusnak is.

Az eredetileg cukrászdának indult vállalatot 1927-ben alapította a most meghalt Alberto Balocco nagyapja, aki folyamatosan bővítette a kínálatot, 1970-től pedig ipari szintű termelésbe kezdett. A cég rengeteg mindent gyárt, többek közt például az olaszok klasszikus karácsonyi süteménye, a kuglófra és kalácsra egyaránt emlékeztető panettonéi miatt is lehet ismerni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!