Orosz rendszámú luxuskocsikkal van tele a helsinki repülőtér parkolója

2022. augusztus 23. – 11:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Porschékkal, Bentley-kkel és egyéb orosz rendszámú luxuskocsikkal van tele a helsinki repülőtér parkolója, mivel Finnország tranzitországgá vált az Európába repülő orosz turisták számára – számol be az AFP alapján a Guardian. A parkolóházban több tucat csúcskategóriás autó áll, köztük a világ legnépszerűbb luxuslimuzinja, az új Mercedes-Benz S-osztály és Porsche 911 Turbo S is látható.

Ukrajna megszállása után az Európai Unió lezárta légterét az orosz repülőgépek elől, így aki Oroszországból Európába akar utazni, kénytelen autóval átkelni a határon, vagy kerülő úton utazni, nem nyugati légitársaságok segítségével.

Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP
Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP
Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP

Finnország a múlt héten közölte, hogy szeptember 1-jétől a jelenlegi mennyiség tizedére korlátozza az orosz turistavízumok számát az orosz turizmussal kapcsolatos növekvő elégedetlenség miatt. Az oroszok azonban más uniós országok által kiadott, a schengeni övezetre érvényes vízummal továbbra is beléphetnek Finnországba.

A schengeni szabályok nem teszik lehetővé, hogy Finnország lezárja határát bizonyos nemzetiségek előtt, mivel ilyen szankcióról csak közösen dönthet az EU – mondta Pekka Haavisto finn külügyminiszter.

Az Európai Bizottság a múlt héten elismerte, hogy tárgyalások folynak arról, hogy az orosz vízumokkal kapcsolatban „összehangolt álláspont” szülessen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!