Balesetnél mentő tömegbe rohant busz és teherautó Törökországban, 35 halott és 57 sérült

2022. augusztus 21. – 09:00

Balesetnél mentő tömegbe rohant busz és teherautó Törökországban, 35 halott és 57 sérült
A törökországi Gaziantep közelében történt baleset – Fotó: Ihlas News Agency / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid időn belül két, egymáshoz nagyon hasonló súlyos közlekedési baleset is történt Törökországban szombaton: mindkét esetben egy korábbi baleset után a mentésen dolgozó tömegbe hajtott bele egy nagy jármű, az egyikben egy busz, a másikban egy kamion. A két balesetben összesen 35-en haltak meg és legalább 57-en, köztük mentősök sérültek meg.

Az első eset még szombat reggel történ Gaziantep közelében, amikor egy busz rohant bele a korábbi baleset mentésén dolgozó embertömegbe. A hivatalos közlés szerint emiatt 15 ember halt meg és 31-en sérültek meg, közülük 9-et súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A Hürriyet arról ír, hogy a sérültek közül 12-t már ki is engedtek a kórházból. Az áldozatok között három tűzoltó, három mentős és két újságíró is volt, közölte a helyi hatóság.

Pár órával később, 250 km-rel odébb Mardin közelében egy kamion rohant bele egy korábbi balesetbe – itt is 20-an haltak meg és 26-an megsérültek, közülük nyolcan súlyosan. A helyi hatóságok közlése szerint a kamion fékhiba miatt rohant a mentőalakulatok közé.

A hatóságok mindkét baleset körülményeit vizsgálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!