Dróntámadás érhette az orosz flotta főhadiszállását Szevasztopolban

2022. augusztus 20. – 20:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dróntámadás érhette a megszállt Krím-félszigeten az orosz Fekete-tengeri flotta főhadiszállását szombaton kora reggel – jelentette be Mihail Razvozhajev, Szevasztopol Moszkva által kinevezett tisztségviselője a Telegramon. Razvozhajev szerint a drón az épület tetejének csapódott, de áldozatai nem voltak. A közösségi médiában közzétett videón az látszik, hogy az épület fölött füstfelhő száll, írja a RFE/RL.

Vasárnap egy másik tisztségviselő, Oleg Krjucskov arról írt, hogy folytatódnak a dróntámadások a Krím különböző pontjain, és felszólította a lakosságot, hogy mindenki őrizze meg a nyugalmát, mivel „a támadások célja nem katonai, hanem pszichológiai” és a drónokra szerelt robbanóanyagok „minimális mennyiségűek és nem képesek jelentős károkat okozni”.

Ez a második alkalom, hogy a flotta főhadiszállását drón támadta meg. Július végén Szevasztopol lemondta az orosz haditengerészet napja alkalmából rendezett ünnepségeket, miután egy drón hat embert megsebesített. Az odesszai terület ukrán katonai közigazgatásának szóvivője, Szerhij Bratcsuk azonban akkor tagadta a dróntámadást, provokációnak nevezve azt:

„A Krím-félsziget felszabadítása másképp és ennél sokkal hatékonyabban fog történni”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!