Csődeljárást kezdeményezhet a Cinema City anyavállalata

2022. augusztus 19. – 17:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világ második legnagyobb mozilánca csődeljárás kezdeményezésére készül az USA-ban a Wall Street Journal információi szerint. A Cinema City anyavállalata, a Cineworld Group szerdán jelentette be, hogy a nagy költségvetésű filmek hiánya miatt nem alakulnak kedvezően a jegybevételek, ezért gondjai lehetnek az adósságtörlesztéssel – írja a Reuters.

A Cineworld Group egy londoni székhelyű, brit szórakoztatóipari óriásvállalat, amely tíz országban, működtet mozikat. A legismertebb márkái a Cineworld és a Picturehouse az Egyesült Királyságban és Írországban, a Cinema City Kelet- és Közép-Európában, illetve a Yes Planet Izraelben és a Regal Cinemas az Egyesült Államokban.

A vállalat érdemben nem kommentálta a Wall Street Journal csődeljárásról szóló információit, a szóvivőjük csak azt közölte, hogy Cineworld Groupnak nincs hozzáfűzni valója a szerdai nyilatkozaton túl az ügyhöz.

A londoni tőzsdén jegyzett vállalat részvényei ugyanakkor több mint 81 százalékkal rekordalacsony árra, 1,8 pennyre zuhantak, miután megjelent a lehetséges csődeljárásról szóló hír. A Cineworld Group nettó adósságállománya 2021 végén 8,9 milliárd dollár volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!