Gyerekek maradványai voltak az új-zélandi raktárvásáron szerzett bőröndökben

2022. augusztus 18. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két kisgyerek maradványai voltak azokban a bőröndökben, amiket egy raktárvásáron szerzett meg egy aucklandi család. A Guardian cikke szerint a megtalált emberi maradványok már néhány éve a bőröndökben voltak, amikor rájuk találtak. Az ügyben emberölés miatt indított eljárást a rendőrség augusztus 12-én, amikor a család értesítette őket a maradványokról.

Tofiau Faamanuia Vaaelua egy csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be az ügy ismert részleteiről, így arról is, hogy a gyerekeket általános iskolás korúnak – 5 és 10 év közöttinek – becsülik. A nyomozás során próbálják felderíteni, hogyan halhattak meg a gyerekek, akiknek maradványai – személyes tárgyakkal együtt – mintegy három-négy éve hevertek a különböző méretű bőröndökben. A maradványokra rátaláló család tagjait nagyon felkavarta az eset, azt kérték, ne zavarják őket.

A nyomozó azt is mondta, okkal gondolja úgy, hogy a gyerekeknek Új-Zélandon élhetnek rokonaik, ám azt nem részletezte, miből feltételezi ezt. Azt nem tudta megerősíteni, hogy a rendőrség már beszélt a bőröndök korábbi tulajdonosával, de azt mondta, bevonták az Interpolt és más ügynökségeket. Arról is beszélt, hogy szeretnék a térfigyelő kamerák felvételeit is átnézni, de az időfaktor ezt a feladatot is jelentősen megnehezíti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!