Égési sérüléseket szenvedtek egy erdőtűzbe került vonat menekülő utasai Spanyolországban

2022. augusztus 17. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

Húsz ember megsérült, amikor megpróbáltak elmenekülni egy erdőtűzbe keveredett vonatból a spanyolországi Valencia tartományban kedden – írta a Guardian.

A vonat kedden késő délután indult Valenciából, és az ország északi részén fekvő Zaragozába tartott, amikor a Bejís közelében tomboló erdőtűz miatt megállni kényszerült. A mozdonyvezető arra kérte az utasokat, hogy maradjanak a vonaton, de néhányan pánikba estek a közeledő lángok miatt, betörték a vonat ablakát, leszálltak, és menekülni kezdtek. A tűz intenzitásáról ez a Twitteren megosztott videó tanúskodik.

A menekülők közül többen égési sérüléseket szenvedtek, egy embert kórházba kellett szállítani. A spanyol jelentések szerint a legsúlyosabb égési sérüléseket egy 58 éves nő és egy 15 éves lány szenvedte el. A vonat végül a közeli Caudiel állomásra tolatott vissza, a rajta maradt utasok közül senki sem sérült meg. A sínek mentén menekülő utasok újra felszálltak a vonatra, a sérülteket pedig ott látták el – írta a BBC.

Bejís városából és a szomszédos településekről több mint kétezer embert evakuáltak. Spanyolországban idén eddig csaknem 400 erdőtűz pusztított, becslések szerint több mint 275 ezer hektár égett le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől