Belehajtott a Capitolium közeli kordonba, majd öngyilkos lett

2022. augusztus 14. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ismeretlen férfi helyi idő szerint hajnali négy órakor belehajtott egy kordonba amit a Capitolium épülete körül, az East Capitol Street és a Second Street sarkán húztak fel Washingtonban – írja a CNN.

A férfi kiszállt a lángra kapó autójából, pár lövést leadott a levegőbe, majd a fegyverét maga ellen fordította, amikor a rendőrök a helyszínre értek. Más nem sérült meg, a vizsgálat szerint a rendőrök nem tüzeltek a férfira.

A washingtoni rendőrség szerint egyelőre nem tűnik úgy, hogy a férfi a kongresszusi politikusokat vette volna célba, ők ugyanis most nyári szünetet tartanak. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a férfi személyazonosságát, a családját még nem értesítették.

Tom Manger rendőrfőnök szerint a férfinak ugyan büntetett előéletű volt, de semmi nem utalt arra, hogy bármilyen politikai ideológia motiválta volna.

A rendőrök nem találtak más fegyvereket a tetthelyen. Az autóban aeroszolos flakonok voltak, amik az ütközés után nem sokkal meggyulladtak. A helyi tűzoltóság egyelőre még vizsgálja, hogy a férfi maga okozta-e a tüzet.

Pár napja lelőttek a rendőrök egy férfit, aki fegyverrel próbált behatolni a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) területi irodájába Cincinnatiban.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!