Az ukrán kormány robbantásos, zenés videóval üzent a Krímben nyaraló oroszoknak

2022. augusztus 12. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán védelmi minisztériumban a háború 170. napján is megőrizték a humorukat, és az alábbi üzenetet posztolták az orosz turistáknak, akik a 2014-ben annektált Krímben tervezték kipihenni magukat.

„Hacsak nem akarnak kellemetlenül forró nyári szünetet, azt tanácsoljuk tisztelt orosz vendégeinknek, hogy ne látogassák meg az ukrán Krímet. Mert semmilyen naptej nem védi meg őket a jogtalanul elfoglalt területeken a dohányzás káros hatásaitól.”

Frissítés: Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy a második mondatot egy jó adag irónia itatja át, és nem jó, ha füstnek fordítjuk, ahogy tettük. Az irónia akkor értelmezhető igazán, ha tudjuk, hogy valahogy úgy kommunikálta az ukrán védelmi minisztériumban a krími bombázást, hogy „Nem mi voltunk. Ugyanmár. Miért csináltuk volna? Nyilván valaki tilosban dohányzott. Ez nagyon veszélyes.”

A videóban a zeneválasztás felülmúlhatatlan, miközben a világ turistaparadicsomait mutatják be. A 25. másodpercnél az üzenet félreérthetetlen, miszerint itt az idő hazamenni. Egy autóban ülő zokogó nő utána azt mondja, nem akar elmenni, mert jó a Krímben lenni.

Kedden egy orosz légi támaszpontot nagy erejű robbanások ráztak meg Novofedorivkánál, a tengerparttól alig egy kilométerre. A műholdfelvételek alapján több orosz vadászgép semmisült meg a támadásban, amiről egy magas rangú ukrán katonai vezető azt mondta a New York Timesnak, hogy kizárólag ukrán fegyverekkel hajtották végre.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!