Dajkacápák támadtak egy nyolcéves brit kisfiúra a Bahamákon

2022. augusztus 8. – 21:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cápák támadtak egy nyolcéves brit kisfiúra múlt héten, miközben családjával egy szervezett nyaraláson vett részt a Bahamákon – írja a Guardian.

A fiú, Finley Downer a testvéreivel, édesapjával és más nyaralókkal fürdőzött a Compass Cay nevű sziget egyik lagúnájában, ahol több dajkacápa is volt. A fiú körül három cápa is körözött, majd megharapták a lábát. A fiú apja a Sunnak úgy írta le a történteket, mintha a Cápa című film egyik jelenete lett volna. A kisfiú sok vért vesztett, a támadás után a mentőcsapat a főváros, Nassau egyik kórházába szállította, ahol háromórás műtéten esett át. Finley azóta már a család angliai otthonában gyógyul.

A brit napilap a programot szervező cég, az Exuma Escapes egyik túravezetőjével is beszélt, aki azt nyilatkozta, hogy a család idegenvezető nélkül ment be egy olyan lagúnába, ami nem volt a program része. A dajkacápák a cég szerint szelíd állatok, akkor támadhatnak, ha nem megfelelően viselkednek velük.

Nem ez az első cápatámadásról szóló hír a közelmúltból, július elején Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén egy napon két halálos cápatámadás is történt. Az egyik áldozat egy 68 éves osztrák nő volt, akire Hurghada közelében, Szahl Hasis településnél támadt a cápa, a másik áldozat nemzetiségéről akkor még nem lehetett tudni, ahogy arról sem biztosan, hogy ugyanazon példány volt-e felelős mindkét esetért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!