Nem nyert frekvenciát a TV2 Szerbiában

2022. augusztus 1. – 07:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem nyert frekvenciát a TV2 Szerbiában, hiába futott neki a Mészáros Lőrinchez kötődő csatorna az országos pályázatnak – értesült a Média 1. Az Orbán Viktor mellett nyíltan agitáló TV2 a tenderhez a formai követelményeknek megfelelően még májusban alapított egy helyi leányvállalatot, 100 ezer eurós alaptőkével, TV2 RS Broadcasting néven.

A négy megpályáztatott országos frekvencia azonban maradt azoknál a csatornáknál, amelyek azokat eddig is is használták.

Aleksandar Vucic szerb elnökkel jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor, ez azonban nem bizonyult döntőnek abban, hogy a magyar kormányfő barátjaként számontartott Mészáros Lőrinc érdekeltsége frekvenciához jusson. A szerb médiahatóság július 29-én döntött, ám egy esélye még maradt a TV2-nek: egy ötödik országos frekvenciát külön fognak megpályáztatni.

A TV2 szlovén emberével próbálkozott

A Szerbiában alapított leányvállalatnak két igazgatója van: Pavel Stanchev, a TV2 Csoport és a szlovéniai Planet TV borítóképünkön balra látható vezérigazgatója, valamint Špela Pirnat szlovén állampolgár, aki a TV2 Zrt. által felvásárolt Planet TV operatív igazgatójaként is ismert – írta a Média 1. A három csatornát futtató Planet TV volt a TV2-csoport külföldi terjeszkedésének első állomása. Horvátországban is próbálkozott, azonban nem sikerült felvásárolnia az RTL Croatiát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!