Egy tiktoker keményen szétszedte az Airbnb-n feltűnt egykori rabszolgakunyhókat

2022. július 31. – 13:36

frissítve

Egy tiktoker keményen szétszedte az Airbnb-n feltűnt egykori rabszolgakunyhókat
Forrás: @LawyerWynton TikTok

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államokban többen egykori rabszolgakunyhókat adnak ki luxus nyaralóhelyként az Airbnb-n, kritizálta keményen a trendet videójában egy tiktoker.

A Business Insider cikke szerint a civil jogsegélyt nyújtó ügyvédként dolgozó @LawyerWynton egy mississippi ültetvény területén lévő házat emelt ki. A tiktoker szerint az 1830-as évekig rabszolgák lakták a kunyhót. „Hogy gondolhatja valaki, hogy rendben van ezt kiadni? Egy olyan helyet, ahol embereket rabszolgaként tartottak” – mondta a videón, amit már több millióan láttak.

Szerinte gúnyt űznek a rabszolgaság történetéből, ha egy ilyen helyet mindennel felszerelt, „luxus vakációs helyként” hirdetnek meg. Közben ezekben a rossz állapotú épületekben a rabszolgák kezdetleges körülmények között, legtöbbször az időjárásnak és a betegségeknek is kitéve voltak kénytelenek élni.

A Business Insider azt írja, hogy az Airbnb-ről azóta lekerült ez a ház. A Mic szerint azonban több másik esetben is rabszolgák egykori szállásait ajánlják fel, Louisianában is találtak erre példákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!