Egy piromán tűzoltó gyújtogatása okozta a dél-franciaországi erdőtüzeket

2022. július 29. – 21:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia hatóság szerint egy dél-franciaországi tűzoltó volt felelős egy sor erdőtüzért a régióban. Az ügyészek szerint a harmincas éveiben járó férfi „társadalmi elismerésre vágyik” és az adrenalinfröccs megkapásáért gyújtogatott erdőket, írja a Guardian.

A férfi 15 év börtön elé nézhet a gyújtogatások miatt. A Herault régió önkéntes tűzoltóját szerdán fogták el. A francia média által csak „piromán tűzoltónak” nevezett férfi élénk érdeklődést váltott ki Franciaországban – ahol az elmúlt héten, a kánikula közepén ezreket kellett kitelepíteni lakóhelyükről a francia futótüzek miatt.

Fabrice Belargent ügyész nyilatkozata szerint a férfi elismerte, hogy május 26-án, július 21-én és július 26-ról 27-re virradó éjszaka erdőtüzeket gyújtott egy öngyújtóval.

„Az indítékról kérdezték, azt mondta, azért tette, hogy kiprovokálja a tűzoltóság beavatkozását. Hogy a munka megmentse őt a nyomasztó családi környezettől, emellett pedig érezze az izgalmat a tűzoltás közben.”

A férfi főállásban erdészként dolgozik, egyik fő feladata pont a tüzek megelőzése lenne. A tűzoltó védőügyvédje szerint a férfi már „nagyon sajnálja a dolgot”. Ha elítélik, akár 15 év börtönt is kaphat a férfi, mellette pedig 150 ezer eurós pénzbírságot.

Többek között a franciaországi erdőtüzekről és azok hatásáról itt írtunk hosszan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!