Tízmillió dollárt ér meg Washingtonnak egy nagyon érzékeny információ

2022. július 28. – 22:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma tízmillió dolláros (négymilliárd forint) jutalmat tűzött ki csütörtökön az amerikai választási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozással kapcsolatos információkért, írja az MTI.

Közleményében a minisztérium kiemelte, hogy információt keres az Internet Research Agency (Internetkutató Ügynökség) nevű orosz állami vállalatról, Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli üzletemberről, illetve a hozzájuk köthető orosz szervezetekről és személyekről az amerikai választásokban játszott szerepüket illetően.

A céget Kremlhez közeli intézményként tartják számon, amely álinformációk közlésével és trollok működtetésével manipulálja a közösségi portálok felhasználóit. Az Egyesült Államok egyébként már szankciós listára helyezte a szentpétervári székhelyű vállalat vezetőjéhez és támogatójához köthető személyeket és szervezeteket is.

Az amerikai hírszerzés szerint az Internet Research Agency központi szerepet játszott a 2016-os elnökválasztás befolyásolására irányuló orosz erőfeszítésekben. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!