Moszkvában van a volt német kancellár

2022. július 26. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Amennyire tudjuk, Moszkvában van” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, mikor kedden azokról az értesülésekről kérdezték újságírók, amelyek szerint Schröder az orosz fővárosba utazott. Peszkov at állítja, hogy az orosz vezetésnek nincs legyezettet találkozója a volt német kancellárra, de azt mondta nem zárják ki, hogy felveszik vele a kapcsolatot.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, az orosz Gazprom hétfőn közölte, hogy szerdától a kapacitás mindössze 20 százalékára csökkenti a Németországba irányuló gázszállítást az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül, mert egy turbina leállítására van szükség. Németország elutasította ezt a magyarázatot.

Schröder 1998 és 2005 között volt Németország kancellára a szociáldemokraták és a Zöldek koalíciójának élén. A kormányfői poszt után a két ország közötti energetikai kapcsolatok kulcsfigurája volt. Előbb az Északi Áramlatot építő orosz-német cég felügyelőbizottságában kapott elnöki posztot, majd 2017-től a Rosznyefty kőolaj- és földgázipari társaság részvényesei választották meg felügyelőbizottsági elnöknek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!