Belesétált a forgó helikopterrotorba egy brit turista Görögországban

2022. július 26. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Belehalt egy még forgó helikopter rotor okozta sérülésébe egy brit turista Görögországban, írja a Sky News. A 22 éves Jack Fenton lapértesülés szerint három barátjával tért vissza nyaralásáról a görögországi Míkonosz szigetéről. Szülei egy másik helikopterrel mentek utána.

Fotó: Jack Fenton / Facebook
Fotó: Jack Fenton / Facebook

A feltételezések szerint Jack Fenton túl korán szállt ki a helikopterből, amikor az a görög fővároshoz közeli Szpátában landolt, és elindult anélkül, hogy tudta volna, hogy a rotorlapátok még forognak. A rotorlapát okozta ütést nem élte túl.

A tragédia hétfőn este történt. A Fenton szüleit szállító helikoptert lapértesülés szerint eltérítették, hogy megkíméljék szülőket a baleset látványától.

Jórgosz Kalliakmanisz, a rendőrszakszervezet vezetője azt nyilatkozta az ügyben, hogy kivizsgálják: a pilóta figyelmeztette-e a kiszálló az utast, hogy a rotor még forog.

„Ezek a rotorlapátok a motor leállításától számítva körülbelül két percig járnak” – mondta. Hozzátette: a helikopter ajtaján nincs biztonsági zár, bárki, aki ki akarja nyitni az ajtót, kiszállhat. A nyomozás folyamatban van.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!