Legalább 18-an meghaltak egy rendőrségi rajtaütésben az egyik riói nyomornegyedben

2022. július 22. – 08:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség Rio de Janeiro egyik legnagyobb nyomornegyedében, a mintegy 70 ezer lakosú Complexo do Alemao nevű favellában hajtott végre akciót, hogy felszámoljon egy olyan bűnbandát, amelynek tagjai autókat loptak és bankokat raboltak ki – közölték a hatóságok helyi idő szerint csütörtök este. Tizenhat feltételezett bűnözővel végeztek, de életét vesztette egy rendőr és egy ott lakó nő is.

A rendőri rajtaütés egy sérültjét viszik Alemaoban – Fotó: Ricardo Moraes / Reuters
A rendőri rajtaütés egy sérültjét viszik Alemaoban – Fotó: Ricardo Moraes / Reuters

A favellában célba vett bűnözők elbarikádozták magukat, és igyekeztek a rendőröket feltartóztatni. Az akció kora reggel indult mintegy 400 rendőr részvételével, négy helikopter és tíz páncélozott jármű támogatásával. Szemtanúk szerint heves tűzharc bontakozott ki.

Brazíliában a szervezett bűnözés megfékezésére gyakran hajtanak végre brutális rendőrségi razziákat, ezeket az erőszakos intézkedéseket rendre számos bírálat éri. Legutóbb májusban öltek meg Rio de Janeiro egy szegénynegyedében legalább 21 embert egy rendőrségi műveletben, amelynek célja az volt, hogy kézre kerítsék egy ismert helyi bűnszervezet vezetőit – írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!