Több millió dollár értékű ékszert és drágakövet raboltak el Kaliforniában

2022. július 19. – 07:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több millió dollár értékű drágaköveket és ékszereket loptak el egy páncélautóból Dél-Kaliforniában. A Brink's nevű biztonsági cég teherautóját július 11-én a kora reggeli órákban rabolták ki Los Angeles közelében – közölte Dana Callahan, a cég szóvivője. Laura Eimiller, az FBI Los Angeles-i szóvivője azt mondta, hogy a rablás a Los Angeles megye északi, sivatagos részén fekvő Lancaster városában történt.

Az ékszereket július 10-én késő este pakolták fel a teherautóra a San Mateóban rendezett Nemzetközi Drágakő- és Ékszerkiállítás után. A szállítmány következő célállomása a Pasadena Convention Center lett volna Los Angelestől északra. Brandy Swanson, a Brink's igazgatója azt mondta, hogy körülbelül 25-30 táska volt a teherautóban, amelyekben ismeretlen számú egyedi ékszer és drágakő volt.

A zsákmány értékét illetően nagyon eltérőek a becslések: a 18 áldozat több mint 100 millió dolláros veszteségről számolt be, míg a Brink's szerint az elrabolt ékszerek összértéke ennél jóval kevesebb. Ugyanakkor Swanson hozzátette, hogy az ügyfeleik jellemzően alulbiztosítják az árujukat, hogy így spóroljanak a szállítási költségeken.

„A ügyfelek által megadott információk alapján az eltűnt tárgyak összértéke kevesebb mint 10 millió dollár – áll a cég közleményében. – Együttműködünk a bűnüldöző szervekkel, és a szerződésünk feltételeinek megfelelően teljes mértékben megtérítjük ügyfeleinknek az ellopott vagyontárgyaik értékét.”

(CBS News, Los Angeles Times)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!