Lezuhant és felrobbant egy lőszereket szállító ukrán repülőgép Görögországban

2022. július 17. – 08:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A személyzet mind a nyolc tagja meghalt, amikor lezuhant Görögországban egy, a hatóságok közlése szerint 12 tonna „mérgező anyagot” szállító ukrán An-12-es teherszállító repülőgép. A gép az északnyugat-görögországi Kavalánál csapódott a földbe még szombat éjjel. A BBC cikke szerint a pilóta az egyik hajtómű meghibásodása miatt kényszerleszállásra kért engedélyt, mielőtt a gép lezuhant volna.

A dpa hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy a földnek csapódó gép nemcsak kigyulladt, de robbanásokat is lehetett hallani. A gép lezuhanásáról készült felvételek alapján úgy tűnik, hogy a gép egy része már a levegőben lángra kapott.

A gép lezuhanásának hírét megerősítette Nebojša Stefanović szerb védelmi miniszter is, a gép ugyanis a dél-szerbiai Nišből indult, és a tárca közlése szerint a bangladesi védelmi minisztériumnak szállított volna 11,5 tonna lőszert Szerbiából. Stefanović egyúttal leszögezte: tévesek azok a feltételezések, amelyek szerint a fegyvereket Ukrajnába akarták szállítani. A gép az előzetes tervek szerint az ammáni repülőtéren megállt volna tankolni Jordániában.

A mérgező anyagokon kívül egyéb részleteket nem közöltek a hatóságok, ugyanakkor arra kérték a helyieket, hogy tartsák csukva az ablakaikat, és ne kapcsolják be a légkondicionáló berendezéseket. A környéket lezárták.

Fotó: Stringer / Reuters Fotó: Stringer / Reuters
Fotó: Stringer / Reuters
Fotó: Stringer / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!