Meghalt Ivana Trump, Donald Trump első felesége

2022. július 14. – 22:17

Másolás

Vágólapra másolva

73 éves korában meghalt Ivana Trump, Donald Trump volt amerikai elnök első felesége. 1977–1990 között voltak házasok, három gyerekük született.

Ivana Trump halálhírét a volt elnök jelentette be az általa alapított Truth Social platformon. „Nagy szomorúsággal értesítem mindazokat, akik szerették őt, hogy Ivana Trump elhunyt New York-i otthonában” – írta.

A gyerekei szintén kiadtak egy közleményt, amiben többek között azt írják: „Mély szomorúsággal jelentjük be szeretett édesanyánk, Ivana Trump halálát. Édesanyánk hihetetlen nő volt – az üzleti élet nagyhatalma, világklasszis sportoló, ragyogó szépség, gondoskodó anya és barát. Ivana Trump túlélő volt.”

Ivana és Donald Trump az 1980-as években New Yorkban befolyásos házaspárként éltek, és bár a válásuk 1990-ben viharos volt, az elmúlt években Ivana Trump jó viszonyban volt egykori férjével. Egy 2017-es könyvében azt írta, hogy körülbelül hetente egyszer beszéltek, egy évvel korábban a New York Postnak azt mondta, hogy támogatója és tanácsadója is volt a volt elnöknek – idézi fel a Seattle Times.

Fotó: Dave Kotinsky / Getty Images
Fotó: Dave Kotinsky / Getty Images

Ivana Trump, leánykori nevén Ivana Zelníčková néven 1949-ben született Csehszlovákiában, az akkor Gottwaldownak hívott kelet-morvaországi Zlín városában. A hatvanas években sízőként tagja volt a csehszlovák olimpiai keretnek. A hetvenes években Kanadában modellkedett, majd New Yorkba költözött. Donald Trumppal 1977-ben kötöttek házasságot, három gyerekük született, ifj. Donald, Ivanka és Eric Trump.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!