A londoni Heathrow arra kéri a légitársaságokat, hogy a nyáron ne adjanak el több repülőjegyet

2022. július 12. – 21:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb repülőtere, a londoni Heathrow is küszködik a megnövekedett utasforgalommal. Ezért arra kérik a légitársaságokat, hogy idén nyáron már ne adjanak el több repülőjegyet, a reptér pedig korlátozza a naponta indítható utazók számát – írja a BBC.

A pandémia alatt számtalan ember vesztett el a munkáját, többek között légitársaságok és repülőterek alkalmazottai is. Két év után először, idén nyáron azonban újra erőre kapott a turizmus, és egyre többen indulnak útnak vakációzni repülővel. A hirtelen megnövekedett utasforgalommal azonban egyelőre a londoni Heathrow-hoz hasonlóan más repterek is küszködnek, mivel nincs elég személyzet. Arról, hogy az idei nyarat hogyan fogja befolyásolni a munkaerőhiány a világ repterein, ebben a cikkben írtunk részletesen.

John Holland-Kaye, a Heathrow vezérigazgatója ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy sajnálatos módon az elmúlt hetekben a reptér szolgáltatásainak minősége romlott, és több fennakadásról is beszámolt, mint például hosszú sorok, utolsó pillanatokban törölt járatok, elveszett vagy csak később érkező csomagok.

A londoni repülőtér ezért amellett, hogy arra kéri a légitársaságokat, hogy hagyják abba a repülőjegyek árusítását, csökkenti, konkrétan 100 000-re korlátozza a naponta indítható utasok számát. Ez a korlátozás szeptember 11-ig lesz érvényben. A reptér szóvivője a változtatásokhoz azt is hozzá tette, hogy beletelik néhány napba, amíg a légitársaságok a menetrendszervező céggel, az Airport Coordination Limiteddel egyeztetnek a változtatásokról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!