Az ukránok szerint alapjaiban változtatják meg a háborút az amerikaiaktól kapott rakétarendszerek

2022. július 11. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna védelmi minisztere a Wall Street Journalnak nyilatkozva azt mondta, hogy az amerikai nagy hatótávolságú rakétarendszerek telepítése meghatározó az Oroszország elleni háborúban. Olekszij Reznyikov szerint a HIMARS rakétarendszereket az ukrán erők hatékonyan használták például az északkeleti Izjum városánál, de több ilyen fegyverre van szükségük az orosz erők visszaszorításához.

„Meg kellett győznünk az amerikaiakat, hogy Ukrajna képes hatékonyan használni ezeket a fegyverrendszereket. A légi műveletek orosz parancsnoki központját vettük célba, és nagyon pontosan el is találtuk. A partnereink látták, és azt mondták, hogy átmentünk a teszten.”

Reznyikov szerint az ukránoknak még több utánpótlásra, felfegyverzett járművekre, harckocsikra, drónokra és pilóta nélküli légi járművekre van szüksége.

Ukrajna többször is hangoztatta, hogy a fegyverzet a legfontosabb dolog, amit a Nyugat az Oroszország elleni harcban nyújtani tud, mivel Oroszország jelentős előnyben van a nagy hatótávolságú fegyverek tekintetében. Az ukránok ígéretet tettek arra, hogy nem használnak amerikai rakétarendszereket oroszországi célpontok támadására.

A Pentagon július elején egy 820 millió dolláros fegyvercsomagot fogadott el, amely fejlett légvédelmi rendszereket tartalmaz, a háború kezdete óta az Egyesült Államok 6,9 milliárd dolláros támogatást nyújtott Ukrajnának.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!