Holtan találták a tengerben a Yu-Gi-Oh! mangasorozat alkotóját

2022. július 7. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találták a tengerben Takahasi Kazuki híres japán mangaszerzőt és játéktervezőt, a Yu-Gi-Oh! sorozat alkotóját.

A 60 éves Takahasi holttestét Okinava sziget közelében, a parttól 300 méterre találta meg szerdán a parti őrség. A férfi búvármaszkot viselt. A rendőrség vizsgálja a halál körülményeit. A hatóságok szerint a hasán és a végtagjain olyan sérülések voltak, amelyeket egy cápa vagy más tengeri élőlény harapása okozhatott – jelentette a TBS televíziós csatorna.

A TBS szerint Takahasi egyedül utazott Okinavára, és egy autókölcsönző cég szerda este kapcsolatba lépett a rendőrséggel, mert nem tudták őt elérni

A mangaszerző és játékfejlesztő leghíresebb munkája, a Yu-Gi-Oh! volt, ami 1996 és 2004 között jelent meg mangasorozatként. Főszereplője egy fiú, aki különféle játékokkal old meg konfliktusokat. A Yu-Gi-Oh! animesorozatként 2000 és 2006 között futott a televízióban.

A mangából világszerte fogalmazott videójáték és kártyajáték is készült. A Kyodo News szerint 2011-ben a Yu-Gi-Oh! Guinness-rekordot döntött azzal, hogy a világ legkelendőbb gyűjtőkártyajátéka lett, miután több mint 25,17 milliárd készletet adtak el belőle.

(MTI, Japan Times)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!