Elismerte bűnösségét az Oroszországban drogvádakkal letartóztatott amerikai kosaras

2022. július 7. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Brittney Griner amerikai kosárlabdázó bűnösnek vallotta magát kábítószerrel kapcsolatos vádakban egy orosz bíróságon, de tagadta, hogy szándékosan megszegte volna a törvényt – írja a BBC.

Az ügy előzménye, hogy az olimpiai bajnok Griner ellen büntetőeljárás indult nagy mennyiségű kábítószer szállítása miatt. A 31 éves sportoló a WNBA offszezonjában évek óta egy orosz klubcsapatnál játszott, idén februárban azonban őrizetbe vették az egyik moszkvai reptéren. A hatóságok szerint hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. Ezért Oroszországban akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

A tárgyalás a múlt héten kezdődött. „Sietve pakoltam, és a patronok véletlenül kerültek a táskámba” – mondta Griner a bíróságon.

Griner felesége, Cherelle korábban felszólította Joe Biden elnököt, hogy tegyen meg „mindent, ami szükséges” a sportoló szabadon bocsátása érdekében. Orosz kormányzati tisztviselők viszont arra figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy „ne csináljanak felhajtást az ügyben”. „A nyilvánosság megdolgozása – a modern politikusok e műfaj iránti minden szeretetével együtt – jelenleg csak megzavarja a bírósági eljárást” – mondta Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!