Rakétatalálat ért egy kilencemeletes lakóépületet Odessza megyében, legalább 14-en meghaltak

2022. július 1. – 07:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rakétatalálat ért egy kilencemeletes lakóépületet az Odessza megyei Bilhorod-Dnyisztrovszkijban. A támadásban legalább tizennégy ember meghalt és vagy harmincan megsebesültek, köztük három gyerek is – közölte Szerhij Bratcsuk, az Odesszai terület katonai közigazgatásának szóvivője.

A beszámolók szerint hajnali 1 óra körül egy másik rakéta is becsapódott a városban. Ebben a csapásban legalább három ember vesztette életét, köztük egy gyerek – közölte az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat.

Mentőmunkások dolgoznak a rakétacsapás helyszínén az Odessza megyei Bilhorod-Dnyisztrovszkijban 2022. július 1-jén – Fotó: State Emergency Services Of Ukraine via Reuters Mentőmunkások dolgoznak a rakétacsapás helyszínén az Odessza megyei Bilhorod-Dnyisztrovszkijban 2022. július 1-jén – Fotó: State Emergency Services Of Ukraine via Reuters
Mentőmunkások dolgoznak a rakétacsapás helyszínén az Odessza megyei Bilhorod-Dnyisztrovszkijban 2022. július 1-jén – Fotó: State Emergency Services Of Ukraine via Reuters

A háború előtt közel 50 ezres Bilhorod-Dnyisztrovszkij a Dnyeszter folyó deltájának jobb partján, Odesszától 30-40 kilométerrel nyugatra fekszik.

(Sky News, Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!