Véglegesíti a bulitilalmat az Airbnb

2022. június 28. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Airbnb vállalata véglegesíti a bulitilalmat a lakásaiban, amit még 2020 augusztusában a koronavírus-járvány megfékezése érdekében vezetett be – írja a Reuters.

A tilalom bevezetése óta jelentősen kevesebb engedély nélküli összejövetelt tartottak a kiadott lakásokban: évente 44 százalékkal csökkent az erről szóló bejelentések száma.

Több mint 6600 vendéget és néhány házigazdát függesztettek fel 2021-ben, mert megpróbálták megszegni a partitilalmat – közölte a vállalat.

A cég irányelvei is frissültek a járvány idején: eltávolították például a „bulik és események engedélyezettek” jellemzőt az oldalukról.

A vállalat viszont feloldja azt a korlátozását, miszerint maximum 16 fő vehet ki egy lakást, ami eddig szintén a járvány megfékezését szolgálta. Innentől a nagyobb lakásokat többen is lefoglalhatják.

Az Airbnb nem a Covid-19 járvány miatt kezdte meg a szigorítások bevezetését. Már 2019-ben korlátozta a bulik tartását, mert túl sok volt a kellemetlenség a lakókkal.

A rövid távon kiadott lakások miatti konfliktusokat mutatja, hogy itthon Terézvárosban külön szabályozás született erről. Ezt megelőzően a lakók és az ágazat képviselői is elmondhatták véleményüket. A szabályozás része, hogy a lakáskiadáshoz a társasház hozzájárulása szükséges, és az üzemeltető köteles 24 órás rendelkezésre állást biztosítani a lakóknak.

Az Airbnb bevételei idén a járványügyi korlátozások megszűnésével megugrottak. 2022 májusában a vállalat arról számolt be, hogy a bevétel 70 százalékkal nőtt az előző évhez képest, így 2022 első negyedévében 1,5 milliárd dollárt, vagyis mintegy 5700 milliárd forintot hozott. A vállalat a második negyedévre is a piaci becsléseket meghaladó bevételt prognosztizált, 2,03 és 2,13 milliárd dollár közötti bevételre számít.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!