46 halottat találtak egy embercsempész kamionban az amerikai-mexikói határ közelében

2022. június 28. – 05:36

Másolás

Vágólapra másolva

A hatóságok szerint 46 embert találtak holtan egy nyergesvontatóban a texasi San Antonio közelében nagyjából kétszáz kilométerre a mexikói határtól. Ez az utóbbi idők egyik legtöbb áldozattal járó embercsempészési esete lehet az amerikai-mexikói határ mentén – írja az aljazeera.com.

A hétfő este megtalált kamionból további tizenhat embert hőguta és kimerültség miatt kórházba szállítottak. Köztük négy kiskorú volt.

A teherautó elvileg egy hűtőkocsis nyergesvontató volt, de nem működött rajta a hűtőberendezés, és nem volt benne légkondicionáló sem – idézi San Antonio tűzoltóparancsnokát a hírportál. Charles Hood hozzátette: a járműben nem volt nyoma víznek.

A hatóságok helyi idő szerint nem sokkal hétfőn este 6 óra előtt szereztek tudomást az esetről. A helyszínen a részben kinyitott teherautó közelében egy holttestet találtak.

A járművet a vasúti sínek mellett találták meg a város déli peremén. William McManus rendőrfőnök elmondta, hogy három embert vettek őrizetbe az eset miatt.

Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter „texasi tragédiának” nevezte a migránsok megfulladását, közölte, hogy a helyi konzulátus úton van a helyszínre, bár az áldozatok nemzetiségét nem erősítették meg.

A hétfői katasztrófa az utóbbi évtizedek legtragikusabb embercsempészési ügye lehet az amerikai-mexikói határ mentén. Szintén San Antonio közelében 2017-ben tíz migráns halt meg, miután beszorult egy teherautóba, míg 2003-ban 19 migránsra találtak rá a várostól délkeletre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!