Az ukrán erők taktikai okokból elhagyják a rommá lőtt Szeverodonyecket

2022. június 25. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna átcsoportosítja erőit Szeverodonyeck romjai közül a szomszédos Liszicsanszk magasabb pontjaira, hogy taktikai előnyre tegyen szert Oroszországgal szemben – közölte az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Kirilo Budanov azt mondta a Reutersnek, hogy az ukrán erők folytatják a front védelmét a kelet-ukrajnai Liszicsanszkban és hogy Sziverodonyeckben már nem lehet tartani a vonalat.

„Oroszország a Mariupolban alkalmazott taktikát alkalmazza: letörli a várost a föld színéről. A körülményekre való tekintettel a védekezést a romok között és a nyílt terepen már nem lehet tartani. Ezért az ukrán erők magasabb területekre távoznak, hogy folytassák a védelmi műveleteket” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy Liszicsanszkra gondol-e, azt mondta: „Igen, ez az egyetlen magasabb terület.”

Budanov arról is beszélt, hogy Ukrajna csak katonai erővel tudja legyőzni az oroszokat, és nem szabad várniuk arra, hogy az ellenség támadóképessége csökkenjen.

Nem szabad várnunk a csodára, hogy elfáradnak, és nem akarnak harcolni. Az ellentámadásunk eredményeként visszaszerezzük a területünket." Szerint augusztusban már látható eredmények lesznek a Herszon régióban az ellentámadásuknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!