Közel háromezer járatát törli a Lufthansa a nyáron

2022. június 24. – 11:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa közölte, hogy a nyári szezon közepén több mint 2000 járatot töröl a frankfurti és a müncheni csomópontokon a létszámhiány miatt. Ezt azután jelentették be, hogy két hete közölték: júliusban mintegy 900 pénteki és hétvégi belföldi és európai járatot törölnek, így összesen nagyjából 3000 járat törléséről döntöttek.

A Lufthansa aktuális bejelentése szerint „a megközelítőleg 80 000 járatából további 2200 járatot leállít a frankfurti és müncheni légi csomópontokon”. Mint írták, a törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra.

Arról is írt a légitársaság, hogy változások lehetnek a meglévő járatok menetrendjében, „A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet” – idézi a céget az MTI.

A Lufthansa azt ígéri, hogy a járattörlésekről haladéktalanul értesítik az utasokat.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!