Kizuhant egy autó a 3. emeletről a kínai autómárka központjában, ketten meghaltak

2022. június 24. – 16:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ketten meghaltak, amikor egy Nio márkájú elektromos autóval lezuhantak a kínai autógyártó vállalat sanghaji központjának harmadik emeletéről, írja a BBC.

A balesetben a cég egyik munkatársa és egy partnercégnél dolgozó ember vesztette életét. Mindketten az autóban voltak, amikor az kizuhant az épületből A Nio közölte: azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben. A harmadik emeleti területet, ahonnan az autó lezuhant, különböző leírások szerint bemutatóteremként vagy parkolónak használták.

Forrás: Weibo
Forrás: Weibo

A cég közleménye szerint balesetről van szó, amit nem a jármű meghibásodása okozott, így vélhetően emberi mulasztás állhat a tragikus eset mögött. Az elhunytak családjainak részvétüket fejezték ki, és a megsegítésükről valamilyen formában gondoskodni fognak.

A Nio az egyik legjelentősebb kínai elektromosautó-gyártó vállalat, arról ismertek, hogy cserélhető akkumulátoros autókat árulnak, amivel arra próbálnak egyszerű megoldást kínálni, hogy az e-autók használata során kényelmetlenséget jelenthet, hogy az akkumulátorokat gyakran kell tölteni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!