Lezuhant egy több mint ötvenéves helikopter Nyugat-Virginiában, minden utasa meghalt

2022. június 23. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant egy turistákat szállító helikopter az egyesült államokbeli Nyugat-Virginiában helyi idő szerint szerdán, a fedélzeten tartózkodó hat ember meghalt – közölte a helyi sajtó alapján az MTI.

A Logan megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a helikopter földet érve kigyulladt, ez megnehezítette a mentési munkálatokat.

Az ügyben vizsgálat indult, a főutat, ahová a helikopter becsapódott, 24 órára lezárták.

Egyelőre nem tudni, mi okból zuhant le a helikopter, amely a helyi katasztrófavédelemért felelős szervezet képviselője szerint „a vietnámi háború idejéből” származott – írta a CBS. A Bell UH-1 típusú katonai helikoptert az ‘50-es években dolgozták ki, és nagy számban vetette be az amerikai hadsereg a ’60-'70-es években a vietnámi háborúban.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom